Skip to main content

Frequentiesturingen

Makkelijk
in gebruik

Geen lijst met 700 parameters invullen.
Basis waarden van de pomp en gewenste druk instellen en klaar, pompen maar!

Altijd constante waterdruk

Meer dan 30 jaar ervaring in pompbesturingen.

Zeer groot
werkgebied

Pompen tot 27 Ampère aan te sturen.

Makkelijk
uit te breiden

Maximaal 4 frequentiesturingen te koppelen.
Master - Slave optie

Ook zijn er (in het pro menu) beveiligings functies ingebouwd om bijvoorbeeld drooglopen te voorkomen, vlotterschakelingen mogelijk (relais potentiaal vrij) voor wanneer er uit, of juist naar een buffer voorraadvat gewerkt word, storings contacten, onderdrukbeveiliging etc. Je hoeft deze functies allemaal niet te gebuiken als je wilt dat een pomp gewoon schakelt op druk of afname.

Maar belangrijk ook is dat de frequentieomvormer of ook wel VFD genoemd (Variable Frequency Drive) makkelijk in gebruik te nemen is, en voor de eindgebruiker ook makkelijk te bedienen is.

Daarnaast is een nog een verschil in doorstroom frequentie sturingen, die in-line (tussen de leiding, of direct op de pomp, watergekoeld) geplaatst word, en welke door middel van een druksensor in de leiding op afstand (wel met kabel) worden aangestuurd (luchtgekoeld door een mini ventilator).

Niet de mooiste, wél de beste

In ons vakgebied gebruiken we vaak frequentie gestuurde pompen om zo een constante waterdruk te houden, ongeacht de afname. Dit heeft een aantal voordelen, zo zijn productie processen zeer constant van kwaliteit, en het kan ook energiezuiniger zijn om een pomp op bijvoorbeeld 30% te laten werken wanneer er maar 30% van de capaciteit word gevraagd.

In tegenstelling tot een Pressostaat of drukschakelaar starten onze frequentiesturingen de pomp rustig op, softstart, en toeren daarna pas bij naar het benodigde vermogen. Ook bij het afslaan van de pomp toert deze eerst terug en valt daarna pas stil. Hierdoor ga je ook niet van 0 tot 100 in 1 seconden en dit komt ook de levensduur van de pomp / elektromotor ten goede.