Skip to main content
 

Membraan Technologie
Lanxess LewaBrane
RO-producten

Membraan technologie

Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van membraan technologie is het mogelijk om het waterkwaliteit van afvalwater naar veilig drinkwater te reinigen. Een membraan is een dunne barrière die de doorgang van deeltjes op basis van grootte of aard beperkt. Membraam technologie biedt een betere betrouwbaarheid voor veilige drinkwaterproductie, omdat het gebruikt kan worden om gelijktijdig en vergaand verschillende verontreinigingen te verwijderen, zoals deeltjes, pathogenen en opgeloste chemische stoffen.

Membraan technologie: Lewabrane RO-membraan

De Lewabrane membraam technologie komt uit de RO-membraan element familie. Het bestaat uit spiraalgewikkelde, dunne film composiet membraanelementen die speciaal zijn ontworpen voor waterbehandelings toepassingen. De RO-membraan chemie en -constructie zijn ontworpen om een geoptimaliseerde, voordelige bewerking voor downstream unit-toepassingen te bieden, zoals ionenwisselaars met een afzonderlijk bed of gemengd bed. Industrial Water Solutions kan u verder helpen met advies op maat over membraan technologie.

Samen maken wij vooruitgang mogelijk met membraan technologie!

De belangrijkste toepassingen voor membraam technologie zijn:

 • Zeewaterontzilting
 • Productie van ketelvoedingswater in bijv. energiecentrales
 • Demineralisatie en deeltjesverwijdering bij de vervaardiging van micro-chips
 • Ontzilting van water voor lichte industrie (autowasstraten, wasserijen en maritieme toepassingen)
 • Afvalwaterbehandeling, inclusief post-membraan bioreactor (MBR)
 • Grondwater sanering

Membraan technologie: Lewabrane RO-producten

De membraam technologie Lewabrane RO-producten worden geproduceerd in een moderne, volledig geautomatiseerde, hypermoderne productie faciliteit in Bitterfeld (Duitsland). De chemische benadering van dit RO-membraan legt de nadruk op een hogere verweving van de polyamidelaag en derhalve een hogere duurzaamheid voor het reinigen van chemicaliën, een meer stabiele afstoting van gemengde ionen zoutoplossingen en een lagere oppervlaktelading op het membraan om vervuiling te verminderen.

Neem contact met ons op

Industrial Water Solutions kan u met meer van dienst zijn dan enkel membraam technologie. Namelijk ook met vergelijkbare brakwater- of zeewaterfilters of andere filtersystemen voor optimale waterzuivering.

Membraan technologie

Membraan technologie Lewabrane® voordelen:

 • Lage doorlaat zoutgehalte, typisch> 99,7% bij standaardomstandigheden in brak water
 • Hoge doorstroming
 • Verbeterde chemie van de barrièrelaag (lagere lading en hogere verweving) die zorgt voor minder membraan vervuiling
 • Stabielere zoutafstoting tijdens de operationele levensduur (aangezien het rejectiemechanisme meer gebaseerd is op oplossingsdiffusie dan ionische afstoting)
 • Verbeterde afbraak van organische verbindingen
 • Duurzamer dus minder frequent en agressief reinigen
Close Menu

Privacyvoorkeur centrum